Sa radošću i ponosom objavljujemo žiri petog Bašta festa!

Glavni žiri sastoji se od tri člana i to: Domenika La Porte, filmskog novinara i urednika Cineuropa.org, Nikoline Vučetić-Zečević, producentkinje i Milice Gojković, glumice. Nagrade će biti dodeljene za: najbolji film u celini (Zlatna imaginacija), najbolju režiju (Zlatna indikacija), najbolju mušku i žensku ulogu (Zlatna interpretacija), kao i najbolji scenario (Zlatna inspiracija). Žiri ima pravo da dodeli i dve specijalne nagrade, kao i da neku od nagrada podeli ili ne dodeli.

Na trećem Bašta festu uspostavljena je nagrada za najbolju kameru (Zlatna vizuelizacija), koja se dodeljuje uz podršku rentala «Cineplanet». Žiri petog Bašta festa za ovu nagradu biće Šai Levi, direktor fotografije iz Izraela.

Žiri mladih sačinjen od srednjoškolaca iz Bajine Bašte takođe dodeljuje svoju nagradu za najbolji film, a njihovo učešće u samom programu podstiče kritički stav lokalne omladine. Ovogodišnji Žiri mladih činiće: Nikola Jovanović, Nikolina Lazić i Aleksa Spasojević.

 

DOMENICO LA PORTA

Nakon godina iskustva kao filmski novinar, skript doktor i tv voditelj, Domeniko La Porta postaje urednik Cineuropa.org, jednog od vodećih medija koji se bavi evropskom audiovizuelnom industrijom. Osim toga, Domeniko vodi Wallimage Creative fond u Belgiji (www.wallimagecreative.be) i izabran je za direktora R/O instituta (www.ro.institute), inkubatora za transdisciplinarne ideje novih generacija.

 

NIKOLINA VUČETIĆ ZEČEVIĆ

Filmska producentkinja posvećena internacionalnom radu sa priznatim rediteljima i novim talentima u okviru svoje filmske kuće BIBERCHE, osnovane 2007. godine u Beogradu. Najnovija dugometražna igrana ostvarenja koja potpisuje su „Suton“ (In the dusk) reditelja Sharunas Bartasa, i „Bog u cipeli“ (God in the shoe) reditelja Ognjena Sviličića, koji ulaze u snimanje u 2018. godini, i dva snimljena debitanska filma čija svetska premijera se očekuje u 2018/19. godini: „Ajvar“ rediteljke Ane Marie Rossi, i „Druga šansa“ (Second chance) rediteljke Marije Džidževe. Filmovi koje je producirala osvojili su mnoštvo nagrada na domaćim i internacionalnim festivalima, a poslednja igrana filmska ostvarenja svoje svetske premijere imali su: „Izgrednici“ (Offeneders) reditelja Dejana Zečevića na Čikago IFF i „Takva su pravila“ (These are the rules) reditelja Ognjen Sviličića na Venecija IFF, (Orizzonti) gde je osvojio nagradu za najboljeg glumca.

 

MILICA GOJKOVIĆ

Rođena 1989. u Beogradu. Diplomirala glumu na Akademiji umetnosti u Beogradu u klasi profesora Nebojše Dugalića i asistentkinje Hane Selimović. Igra u predstavama u Jugoslovenskom dramskog pozorištu, Narodnom pozorištu, Ateljeu 212 i Beogradskom dramskog pozorištu. Ostvarila je zapažene uloge u TV serijama „Senke nad Balkanom“ i „Sumnjiva lica“, a trenutno počinje rad na novoj TV seriji „Besa“, kao i filmu „Posle zime“ Ivana Bakrača.

 

SHAI LEVY

Šai Levi je direktor fotografije, fotograf i reditelj. Rođen je u Jerusalimu gde je i odrastao, a diplomirao je na Sem Spigel Filmskoj i televizijskoj školi 1999. Preselio se u Berlin 2001. kao gostujući student na Deutsche Film-und Fernsehakademie. Insprisan digitalnom revolucijom koja se tada uspostavljala na filmu, a zajedno sa mentorom snimateljem Antonijem dod Mantleom, snimio je 2 dugometražna, mnogo kratkih i dokumentarnih filmova za TV i veliko platno. Poslednjih 10 godina aktivan je u digitalnom marketingu kao freelance snimatelj i reditelj, paralelno se baveći fotografijom.

 

NIKOLA JOVANOVIĆ

Rodjen u Užicu 1999. godine. Završio gimnaziju „Josif Pančić“ u Bajinoj Bašti. Bavi se amaterskim dramskim stvaralaštvom i trenutno sprema prijemni za Građevinski fakultet u Beogradu.

 

NIKOLINA LAZIĆ

Rođena u Užicu 2000. godine. Učenica gimnazije „Josif Pančić“ u Bajinoj Bašti. Bavi se amaterskim dramskim stvaralaštvom i trenutno sprema prijemni za psihologiju.

 

ALEKSA SPASOJEVIĆ

Rođen u Užicu 2000. godine. Učenik trećeg razreda gimnazije „Josif Pančić“ u Bajinoj Bašti. U slobodno vreme se bavi glumom i muzikom, takođe voli i fotografiju i dizajn.