Svakog jutra (sem prvog dana festivala) u 10:30h u „Bašta“ kafeu u centru grada održava se Kafa sa autorima čiji se filmovi nalaze u programu (a čija se projekcija odigrala tokom prethodne večeri). Suština ovakvog, takoreći tematskog okupljanja, je da se u neformalnoj atmosferi pokrenu teme od suštinskog značaja za kratki film, ali i da omogući publici jedinstvenu priliku upo­znavanja sa rediteljima, a ne samo njihovim radom.

Dnevni program Bašta festa okrenut je ka poetičnoj i inspirativnoj prirodi Bajine Bašte i okoline, te su za učesnike u toku dana organizovani izleti na najzanimljivije predele ovog regiona. Trudili smo se da napravimo drugačiji i neopterećujuć program koji zbližava goste pokrećući njihov avanturistički duh, te istovremeno predstavlja umre­žavanje prisutnih autora i njihovu razonodu. Usmereni jedni na druge tokom čitavog trajanja festivala, gosti imaju priliku da dožive jedinstveno celodnevno filmsko iskustvo.

Jutro nakon otvaranja Bašta festa program započinjemo vožnjom brodom po kanjonu jezera Perućac (koji ima ti­tulu trećeg po dubini u svetu). Sledećeg dana festivala odlazimo na jezero Zaovine koje se nalazi među predivnim četinarima na planini Tari na 892 m nadmorske visine. Ovo jezero je takođe pogodno za kupanje, a na njegovim obalama nema ničega osim prirode. Poslednjeg dana piknikovanje završavamo predivnim danom uz reku Drinu!

dnevni