Predstavljamo vam video serijal razgovora o nagrađenim filmovima „Bašta 10“ koji je nastao u saradnji sa Oblakoder magazinom, a povodom prvog velikog jubileja, desetog izdanja Bašta Festa. Maja Šuša i Nikola Pavlović razgovaraju sa ekipama nagrađenih filmova na dosadašnjim festivalskim izdanjima.

U prvoj epizodi njihovi gosti su reditelj filma „Krotki“ Jovan Dimoski i glumica Anita Ognjanović. Film „Krotki“ je na ovogodišnjem Bašta Festu dobio nagradu za najbolji film od strane Žirija mladih, koji čine srednjoškolci iz Bajine Bašte, kao i Specijalnu nagradu za glumački ansambl od strane Glavnog žirija.

U drugoj epizodi gosti su rediteljka filma „Sve je više stvari koje dolaze“ Jelena Gavrilović i glumica Ana Mandić. Film „Sve je više stvari koje dolaze“ je na drugom Bašta Festu 2015. dobio nagradu za najbolji film „Zlatna imaginacija“.

Gosti u trećoj epoizodi su rediteljka filma „Tranzicija“ Milica Tomović i glumica Ivana Vuković, koja je za ovaj film dobila nagradu za najbolju žensku ulogu „Zlatna interpretacija“ na trećem Bašta Festu.

U četvrtoj epizodi gosti su reditelj filma „Sve kako treba“ Nikola Stojanović i scenaristkinja Nađa Petrović, koja je dobila specijalnu nagradu za scenario na osmom Bašta Festu 2021. Iste godine Jelena Stupljanin i Anita Ognjanović podelile su nagradu za najbolju žensku ulogu „Zlatna indikacija“.

Gosti u petoj epoizodi su rediteljka filma „Život traje tri dana“ Katarina Koljević i glumac Slaven Došlo. Ovaj film je na petom Bašta Festu dobio Nagradu za najbolji film Žirija mladih, kao i Specijalnu nagradu za režiju od strane glavnog žirija. 

Autori emisija: Maja Šuša i Nikola Pavlović
Kamera: Vladimir Đurić, Luka Đuđa Vladisavljević
Produkcija: UG Akademska scena
Montaža: Dragan Jokanović
Vizuelni identitet: Milica Milosavljević
Snimanje i dizajn zvuka: Luka Palić, Teodor Ivančić

Beograd, 2022.

Ovaj projekat je sufinansiran iz Budžeta Republike Srbije – Ministarstva kulture i informisanja. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.