Bašta Fest je internacionalni festival kratkog igranog filma, što znači da se za takmičarsku selekciju mogu prijaviti samo igrani filmovi do 30 minuta. Film kojim se konkuriše mora biti realizovan u poslednje dve godine. Uzimajući u obzir da festival i selektorka Maja Šuša posebnu pažnju posvećuje radu između reditelja i glumca, pri odabiru filmova fokus će biti na one sa autentičnim glumačkim ostvarenjima. Bašta Fest je jedan od retkih filmskih festivala koji dodeljuje glumačke nagrade za kratki film.

ROK ZA PRIJAVE

Rok za prijave za dvanaesti Bašta Fest biće naknadno objavljene.

DETALJI O SLANJU FILMA

Link ka filmu (Vimeo/YouTube) u visokoj rezoluciji šalje se na prijava@bastafest.com ili putem sajta:

submit_btn-black-1x

Film koji je van engleskog govornog područja mora biti titlovan na engleski jezik.

UKOLIKO JE VAŠ FILM ODABRAN

Reditelji/producenti čiji su filmovi odabrani da budu deo takmičarskog programa moraju u roku od dve nedelje od dobijenih rezultata potvrditi svoje učešće u selekciji i poslati potrebne materijale (o detaljima će biti obavešteni putem mejla). Festival nije dužan da vraća poslate filmove.

Organizator obezbeđuje hranu i smeštaj za dvoje učesnika po filmu, prevoz na relaciji Beograd – Bajina Bašta – Beograd, kao i izlete po ovoj regiji. Učesnici snose troškove izdavanja vize (ukoliko je potrebna za dolazak u Srbiju), prevoza (do Beograda i nazad), kao i međunarodnog putnog zdravstvenog osiguranja.