Više o BALKAN SHORT FILM NETWORK

U okviru šestog Bašta festa, uz podršku Filmskog centra Srbije, uveden je novi industry program – besplatna radionica za prezentaciju projekta (kratkog igranog filma do 30 minuta) namenjena mladim filmskim rediteljima iz Srbije – Bašta Pitch!

Od 2022. ovaj program postaje deo Balkanske mreže kratkog filma i širi se na region u saradnji sa festivalima iz Severne Makedonije – Drim Short Film Festival i Crne Gore – Seanema Film Festival.

Od prijavljenih kandidata bira se pet projekata i reditelji i producenti u višednevnom radu sa mentorima prolaze kroz pripremu za završni pič (prezentaciju) poslednjeg dana festivala kada se od strane žirija bira pobednik. Glavna nagrada je novčana u iznosu od 1000e za početak rada na kratkom igranom filmu.

Učesnici iz Srbije, Crne Gore i Severne Makedonije, nastaviće rad na svojim projektima na naredne dve radionice u Strugi (Drim Short Film Festival, Severna Makedonija) i Ulcinju (Seanema Film Festival, Montenegro).

Projekat Balkan Short Film Network je podržan od strane Western Balkans Fonda i Ministarstva kulture i informisanja Srbije. Western Balkans Fond grant šema za region je osnovana od strane Evropske unije, IPA – Instrument za pretpristupnu pomoć.


westernbalkansfund.org
wbfeuproject.org
kultura.gov.rs
fcs.rs