Osim filmskog i muzičkog programa, Bašta Fest za posetioce organizuje prateći program, koji čine izložbe i drugi slični događaji. U parku „Borići“ su 2016.  na stablima bili izloženi autentični radovi Galerije “Prozor”, ručno rađeni prozori kroz koje se pruža pogled na fotografisane prizore Bajine Bašte i regiona.

pomocni

Bašta Fest je od 2017. godine pokrenuo Festivalsku mrežu. Ovaj program, koji predstavlja prvi korak ka uspostavljanju industrijskog umrežavanja Bašta Festa, fokusira se na sam festival i njegov odnos sa festivalima iz regiona, Evrope i celog sveta. Prvi u nizu ovih saradnji bilo je povezivanje sa festivalom kratkog filma FeKK iz Ljubljane 2017. godine. Povodom petog izdanja festivala, Bašta Fest je ugostio program Timikids Timishort film festivala iz Temišvara, Rumunija. Festivalska mreža je začetak industrijskog prostora koji otvara vrata budućim konferencijama, projekcijama, razmenama iskustava koja se tiču selekcije, unutrašnje organizacije i drugih aspekata festivala.fekk-logo-večji

FeKK Ljubljana festival kratkog filma pokrenut je od strane mladih filmskih entuzijasta, kritičara i amatera, oku­pljenih u Slovenskoj kinoteci pod imenom Kraken (udruženje za promociju kratkog filma) koje je organizovalo K3 Ljubljana film festival. Kako nije postojao internacionalni festival kratkog filma u Sloveniji, tim je odlučio da ga osnuje, sa posebnim fokusom na Ex-Yu zemlje i jugoistočnu Evropu. Festival ima dva takmičarska programa: FeKK-Yu (Ex-Yu zemlje bez Slovenije) i FeKK-Slo. Takođe, postoje specijalno selektovani revijalni programi: retrospektive i fekkstival (gostujući festival). Osim toga, razvija se i Instant kult selekcija, za nove, jedinstvene autore. Svake godine, FeKK prikazuje i kratke filmove nominovane za nagradu Evropske Filmske Akademije. Novi program u prošlogodišnjem izdanju festivala bio je Istočno od raja– kratki filmovi iz zemalja jugoistočne Evrope i šire.

FeKK

FeKK facebook

FeKK Instagram

Timishort film festival je nastao, kao i sve dobre ideje, na jednoj kafi 2009. godine. Festivalski tim promoviše, od samog početka, autorske filmove, stavljajući akcenat na nacionalne i/ili internacionalne premijere. Timishort FF takmičarski programi su: Nacionalna selekcija, Internacionalna selekcija, Videorama (eksperimentalna selekcija) i TimiKids (kratki filmovi za decu). Najveći cilj festivala je da vrati magiju gledanja filma na velikom platnu, što se u Rumuniji dešava veoma retko, osim u multipleksima.

Timishort

Timishort facebook

 

 

Short Waves je internacionalni festival kratkog filma iz Poznana, Poljske, koji slavi 12. izdanje od 24. do 29. marta 2020. Svake godine tokom šest dana festivala bude prikazano oko 300 kratkih filmova iz celog sveta za ukupno oko 7000 filmskih entuzijasta. Takmičarski program je podeljen u četiri kategorije: Internacionalni takmičarski program, Poljski takmičarski program, Ples sa kamerom i Urbani pogled, uz revijalne programe, edukativne i industri aktivnosti, razgovore sa filmskim autorima i mnoge druge. Svake godine festival ima zemlju u fokusu i različite tematske programe koji predstavljaju filmske talente u razvoju iz različitih regija. Takođe, Short Waves Festival postavlja nove trendove što se tiče oblasti event-bioskopa, kreiranje site-specific filmskih instalacija na neočekivanim lokacijama i organizovanje uzbudljivih specijalnih događaja kao što je Random Home Cinema u privatnim stanovima.

Short Waves Film Festival

SWFF facebook

SWFF Instagram