Šesti Bašta Fest zatvoren je 07. jula uz projekciju filma „Zlogonje“ reditelja Raška Miljkovića, nakon koje se poklonila ekipa filma i reditelj je proglasio festival zatvorenim!

Tokom tri festivalska dana publika i žiri su imali prilike da pogledaju 24 filma iz 18 zemalja, od kojih 4 domaća i 5 iz regiona.
Žiri u sastavu Dragana Varagić, glumica, Raško Miljković, reditelj i Karla Fotea, producentkinja doneo je sledeće odluke:

Nagrada za najbolji film „Zlatna imaginacija“ – „Randevu u mesečevoj orbiti“ kanadske rediteljke Melani Šarbono

Nagrada za najbolju režiju „Zlatna indikacija“ – reditelju iz Danske Alekzanderu Sagmu za film „Zvuk neočekivane smrti“

Nagrada za najbolji scenario „Zlatna inspiracija“ – reditelju i scenaristi iz Belgije Šarlu Habibu Druou za film „Kraljica krokodil“

Nagrada za najbolju mušku ulogu „Zlatna interpretacija“ – Urošu Aziraju, za ulogu Mileta, u domaćem filmu „Žicka“ reditelja Ivana Bukvića

Nagrada za najbolju žensku ulogu „Zlatna interpretacija“ – Sofiji Kokali za ulogu Sofije u grčkom filmu „Hektor Malo: Poslednji dan u godini“ rediteljke Žaklin Lencou

Specijalna nagrada – za scenario Dejzi Sedler za francuski film „Crna šuma“ reditelja Žan-Mark E. Roja i Filip David Ganjea

Specijalna nagrada – za uloge Vulfa i Aleksandera Basu Kejzeru i Gejsu Blumu u danskom filmu „Dante vs Muhamed Ali“ reditelja Marka Vagenara

Aleksandar Ilić, direktor fotografije bio je u žiriju za kameru i doneo je sledeće odluke:

Nagrada za najbolju kameru „Zlatna vizualizacija“ – Milici Drinić za domaći film „Strano telo“ reditelja Dušana Zorića (ovu nagradu sponzoriše Cine Planet)

Specijalna nagrada za kameru – Semu Du Ponu za holandski film „Leto i sve ostalo“ reditelja Svena Bresera

Žiri mladih u sastavu: Hristina Živanović, Saška Jevremović i Ivan Đurić doneo je svoju odluku za najbolji film:

Domaći film „Žicka“ reditelja Ivana Bukvića

Bašta Fest dodelio je nagradu Baš ta čast humanitarnom udruženju „Dobročinitelj“ za ogroman doprinos u polju humanitarnog rada u ovom regionu.

Pobednik Bašta pitcha koga je izabrala komisija u sastavu Mina Đukić, rediteljka i mentorka ovog programa, Nikola Ljuca, reditelj i Jovana Karaulić, producentkinja je Nikola Polić sa svojim projektom „Organizmi“.
Polaznici ove radionice, nastale u saradnji sa Filmskim centrom Srbije, bili su još i: Jovan Dimoski, Aleksa Mihajlović, Tamara Broćić i Nemanja Novosel. Sa njima je osim Mine Đukić radio i gostujući predavač Milan Stojanović.

Na Bašta Festu nastupali su Shoomadisco, Bege Fank, Funk Technik Group, Čola veče, Buč Kesidi i Šajzerbiterlemon.

Održane su dve radionice: „Scenografija“ mentorke Selene Orb i „Kako gledamo“ za srednjoškolce iz Bajine Bašte mentorke Maše Seničić.

U okviru revijalnog programa prikazana je projekcija poljskih filmova sa Short Waves film festivala iz Poznana, Poljske, u saradnji sa Poljskom ambasadom u Beogradu.