Deseto izdanje Bašta Festa, internacionalnog festivala kratkog igranog filma u Bajinoj Bašti, svečano je otvorila glumica Milena Radulović 29. juna na Open Airu Borići, nakon čega su prikazani i filmovi iz takmičarskog programa festivala. Prisutnima su se obratili i osnivači festivala, glumci Maja Šuša i Jovan Jelisavčić.

Maja Šuša je na otvaranju festivala rekla: “Jako sam srećna i uzbuđena što se na ovom mestu okupljamo već 10ti put. Ovogodišnji slogan festivala Ti možeš sve(t), osim što nas podseća na stih Čoline pesme, pre svega želi da poruči ono što je i naša osnovna poruka – da verujemo da je radom, trudom i ulaganjem stvarno sve moguće, i nadamo se da svojim primerom možemo da podstaknemo mlade umetnike, ali i druge lokalne inicijative da ne odustanu od svojih snova.”

Jovan Jelisavčić je istakao: “Drago mi je da vidim veliki broj kolega koji su tu večeras, a koji se vraćaju godinama na festival. Bez obzira na moju poziciju, kao osnivača i direktora festivala, ovo jeste naša generacijska stvar. Osećam da smo Bašta Fest zajedno stvarali, mi kao neko ko je organizovao festival, a vi kao neko ko ga godinama bezuslovno podržava. Ta veza je bila preduslov da ovaj festival uspe. Hvala vam na prijateljstvu”. Jelisavčić se zahvalio i Ministarstvu
kulture, opštini Bajina Bašta i FCS-u na pomoći, kao i novim sponzorima festivala Jamesonu koji od ove godine podržava manifestaciju.

Milena Radulović je festival otvorila rečima: “Hvala Jovanu Jelisavčiću i Maji Šuši, što su me pozvali da zajedno ozvaničimo 10. rođendan Bašta Festa! Decenija dobre energije mladih iz Srbije i sveta, već je tradicija ovog prelepog grada. Otvoren je jubilarni 10. Bašta Fest!”

Milena Radulović otvorila 10. Bašta Fest
Maja Šuša, Milena Radulović, Jovan Jelisavčić
Bašta Fest Open Air