Predstavljamo vam muzički program devetog Bašta Festa uz koji ćete plesati pod vedrim nebom, uz originalna imena domaće klubske scene. A za sam kraj festivala, nakon zatvaranja i dodele nagrada, slušamo sve popularniji beogradski bend – KOIKOI, čiji član je i sjajni glumac Marko Grabež, koga smo do sada često gledali u filmovima na Bašta Festu.

Deveti Bašta Fest – internacionalni festival kratkog igranog filma, održava se od 30. juna do 3. jula 2022. Kao i prethodnih godina, festival okuplja najzanimljivije filmske autore i glumce iz čitavog sveta na jednom mestu – u Bajinoj Bašti! Muzički program se održava u parku „Borići“, počinje odmah nakon projekcija filmova, svake noći u toku trajanja festivala.

U četvrtak, 30. juna, slušaćemo DJ Lutona koji u svojim DJ setovima krstari house pravcima, a ritam i razne žanrove spoznao je krenuvši od folklora, preko jazza, stigavši do elektronike, uz to i aktivno svirajući bubanj. DJ-ingom se bavi od 2016. godine, do sada smo ga slušali i na festivalima Lovefest, Exit, No Sleep, a često je u b2b tandemu sa rođenim bratom Šćepine Vragolije.

U petak 1. jula na Bašta Fest muzičkom stejdžu nastupa DJ Timbe. Njegov set bazira se na hip hop-u i rnb-u, koji kombinuje sa raznim pravcima koji ga inspirišu – funkom, soulom, neo soulom, break beatom… Timbe je, pored toga što je poznat kao solo hip hop umetnik i član benda Bad Copy.

Subota, 2. jul, rezervisana je za Bašta žurku i Čola veče – veče pesama najvoljenijeg pevača domaće
publike – Zdravka Čolića.

Program se završava u nedelju, 4. jula nastupom benda KOIKOI i DJ setom Funk Technic Groupa. KOIKOI su Marko Grabež, Ivana Miljković, Emilija Đorđević i Ivan Pavlović Gizmo – kreativci iz različitih vetrova lokalne scene sa jasnim zajedničkim ciljem stvaranja kvalitetnog indie rocka/popa, sa kojim odlučno popunjavaju prazninu među raskošem mainstreama i intimom undergrounda, koja na čitavoj balkanskoj muzičkoj sceni predugo postoji. U početku 2021. godine KOIKOI postaju novi član porodice Mr. Moonleeja, a rezultat je debitantski album ‘Pozivi u stranu’, koji će pisati istoriju indie–rock muzike u regionu. KOIKOI je uvršten u novi program koji je pokrenula Impala- Independent Music Companies Association u saradnji sa Youtube-om koji se zove „100 ARTIST TO WATCH“.

Funk Technik Group su stalni domaćini Bašta žurki, a ovaj DJ duo čine Stefan Saveski i Nebojša Ilic iz Beograda koji se pojavljuje krajem 2015-e godine i zapocinje b2b vrtešku na gramofonima. Pored Jazz / Soul / Funk / Disco / Boogie
muzike koja je oblikovala i usmerila ovaj DJ dvojac, u njihovim setovima možete cuti i Reggae / Afrobeat / Hip Hop i Dance muziku. 2017-te su postali clanovi White City Soul organizacije koja sarađuje i dovodi strane DJ-eve.

Svi programi Bašta Festa održavaju se u Bajinoj Bašti – na otvorenom i BESPLATNI SU, pa ste više nego dobrodošli da nam se pridružite i uživate u filmsko-muzičko-edukativnoj avanturi!