U okviru ovogodišnjeg, devetog izdanja Bašta Festa, radionicom Bašta Pitch otvaramo prvi program u sklopu BALKAN SHORT FILM NETWORK-a. Radionica će se održati od 30. juna do 3. jula u Bajinoj Bašti.

Četvoročlani žiri koji su činili mentori radionice Bašta Pitch, reditelj Raško Miljković i producent Milan Stojanović, Drita Llolla ispred Seanema Film Festivala i Jakov Poposki ispred Drim Short Film Festivala, od velikog broja pristiglih prijava odabrao je sledeće projekte:

Srbija
„Avgust“ – reditelj Nikola Stojanović, producentkinja Andrijana Manojlović
„Skok na glavu“ – reditelj Nikola Romčević, producentkinja Milica Milinković
„Namrgođenost“ – rediteljka Milica Spasojević, producentkinja Lena Radulović

Crna Gora
„Normalan svet“ – rediteljka Ana Ćulum, producentkinja Anja Kečalović

Makedonija
„Pod pojas“ – reditelj Ilija Cvetkovski, producent Aleksandar Zikov

Tokom Bašta Pitch-a, kroz rad sa mentorima, učesnici će steći potrebne veštine za kreiranje i sprovođenje prezentacije projekta. Poslednjeg dana festivala svi timovi imaće priliku da primene stečeno znanje i pred publikom i komisijom održe finalni pitch. Tim koji bude održao najbolju prezentaciju dobiće novčanu nagradu od 1000€ za početak rada na svom ostvarenju.

Nakon Bašta Pitch-a, program BALKAN SHORT FILM NETWORK-a nastaviće se na radionicama u sklopu šestog Drim Shorta (6 – 9. avgust 2022.) i trećeg Seanema Film Festivala (8 – 11. septembar 2022.). Još jednom čestitamo izabranim učesnicima i radujemo se upoznavanju!


Projekat Balkan Short Film Network je podržan od strane Western Balkans Fonda, Ministarstva kulture i informisanja Srbije i Filmskog centra Srbije. Western Balkans Fond grant šema za region je osnovana od strane Evropske unije, IPA – Instrument za pretpristupnu pomoć.