Bašta Fest, zajedno sa partnerima iz regionalnih zemalja, Drim Short Film Festival (Struga, Severna Makedonija) i Seanema Film Festival (Ulcinj, Crna Gora), osnovao je BALKAN SHORT FILM NETWORK, Balkansku mrežu kratkog filma za edukaciju mladih filmskih autora, kao i promociju kratkog filma u regionu.
Sva tri partnera okupljeni su oko istih ciljeva – radu na decentralizaciji kulture, osvešćivanju u značaju kratkog filma kao umetničke forme, osnaživanju i prezentovanju mladih talenata. Svi festivali se odigravaju tokom leta u prirodi, što je još jedan važan segment naših programa. Kroz niz aktivnosti ćemo zajedno raditi na ovim ciljevima, a prvi i trenutno najveći projekat je proširenje našeg edukativnog programa Bašta Pitch.


Nakon uspešnog višegodišnjeg delovanja, edukativni i industri program Bašta Festa nastavlja se i na međunarodnom nivou, kroz jedinstvenu platformu za višestruko osnaživanje mladih filmskih stvaraoca. Eminentni filmski umetnici iz regiona, kroz format radionica i mentorski rad, polaznicima će pružiti potrebna znanja za najefikasnije razvijanje i prezentovanje projekta.

Više informacija o prijavama uskoro!