Predstavljamo vam plakat desetog Bašta Festa čiji slogan TI MOŽEŠ SVE(T) rekapitulira prethodnih deset godina rada i razvoja ovog festivala pokrenutog uz veliki entuzijazam mladih filmskih autora. Program je besplatan, mesta nisu numerisana, priroda je na starom mestu i čeka da na najlepši mogući način proslavimo početak leta. Spremite se za četiri dana filmskog, edukativnog i muzičkog programa na otvorenom!

Autorka plakata je Milica Milosavljević.

U okviru desetog Bašta Festa očekuje nas 29 kratkih igranih filmova iz 20 država u takmičarskom programu, dva revijalna filma u okviru zatvaranja festivala, kao i četiri večeri muzičkog programa na otvorenom. Publika i gosti Bašta Festa imaju priliku da tokom dana uživaju u divnoj prirodi Nacionalnog parka Tara, na obalama reke Drine, jezera Perućac i Zaovine.

Direktor festivala i jedan od osnivača, Jovan Jelisavčić, povodom desetogodišnjice rekao je: “Imati prvi veliki jubilej festivala za mene je zaista podvig. Uz festival sam naučio koliko jako morate da se trudite i budete uporni kako biste došli do nekakvog rezultata. Nekada se to učini minimalnim, ali ipak kada se osvrnete i vratite sve uspomene na mesto gde su se gradila prijateljstva, ideje i snovi vidite sav smisao desetogodišnjeg rada.”

Vidimo se u Bajinoj Bašti od 29. juna do 2. jula!