Bašta fest nastavlja staru tradiciju – u okviru revijalnog programa, festival zatvaramo debitantskim ostvarenjem koje je (prema mišljenju Bašta tima) obeležilo proteklu godinu. Na ovogodišnjem festivalu 7. jula, nakon dodele nagrada, na našoj omiljenoj lokaciji na jezeru Perućac, publika će imati priliku da pogleda film Raška Miljkovića „ZLOGONJE“.

Nakon premijere na Toronto film festivalu u selekciji za decu, gde je dobio nagradu Žirija mladih za najbolji igrani film, ovaj film nizao je festivale, a i nagrade, od kojih izdvajamo: Cinemagic Dublin Festival (Irska), Zlin IFF (Češka), Transilvania IFF (Rumunija), Sarajevo FF (BiH), Zurich FF (Švajcarska), Busan IFF (Južna Koreja), Riga IFF (Litvanija), Sao Paulo IFF (Brazil), Sundance FF (SAD) i mnogi drugi.

Ova priča nastala je pod vođstvom producentkinje Jovane Karaulić i producentske kuće Akcija produkcija, a scenario koji je nastao po motivima knjige O dugmetu i sreći autorke Jasminke Petrović, napisali su Marko Manojlović i Miloš Krečković. Koproducenti su kuće This and That iz Beograda kao i Dream Factory iz Makedonije. Direktor fotografije je Mikša Anđelić, autorka muzike Nevena Glušica, kostimografkinja je Milena Milenković, montažer filma je Đorđe Marković, dok je scenograf Aljoša Spajić. U Zlogonjama glume deca Mihajlo Milavić, Silma Mahmuti, kao i Jelena ĐokićBojan ŽirovićMilutin MiloševićDubravka KovjanićOlga OdanovićJelena JovanovaStela ĆetkovićMilena PredićMatija Popović.

Sinopsis: „Zlogonje“ je priča o Jovanu, dečaku od deset godina koji je rođen sa parcijalnom cerebralnom paralizom. Ceo njegov život je uslovljen tim stanjem i on misli da svi ostali vide kroz njega – posebno njegovi roditelji i drugovi iz odeljenja. Kroz svoju maštu Jovan beži u svet fantazija u kojima je, nesputan svojim fizičkim nedostatkom, slobodan da uradi i bude ko god poželi. Iznenada, u njegovo odjeljenje stiže nova učenica Milica. Milica malo po malo probija zid koji je Jovan izgradio oko sebe da bi se sačuvao od emotivnog povređivanja i poziva ga u avanturu oslobađanja njenog oca od njegove nove žene, Miličine maćehe, za koju veruje da je veštica i da ga je začarala.

THE WITCH HUNTERS – Trailer