Vizuelni identitet osmog Bašta Festa autorke Milice Milosavljević je pred vama! Naš ovogodišnji slogan je OFFLINE jer želimo da pričamo o lepoti zajedničkog gledanja filma na velikog platnu. Radujemo se okupljanju, druženju, danima u kojima možemo da se isključimo iz svakodnevnice koju nam je pandemija donela.

S obzirom da je prošlogodišnji program festival bio revijalan, ove godine spajamo prijave od 2020. i 2021, tako da je pred našom selektorkom Majom Šušom bio težak zadatak, jer se selekcija osmog Bašta Festa pravi od preko 1200 prijavljenih filmova. Festival će tradicionalno otvoriti jedan mladi/a glumac ili glumica koji je obeležio/la proteklu godinu, a zatvoriti debitantsko dugometražno ostvarenje domaćeg reditelja.

Ono što je važno da naglasimo jeste da će Bašta Fest od ove godine mnogo više pričati i raditi na temu zaštite životne sredine i divne prirode u kojoj se nalazimo. Za početak, nećemo štampati promotivne materijale i na našim lokacijama imaćemo priliku da recikliramo i tako pokušamo da budemo u što održivijim okvirima.

Ostale informacije o programu i našim eko akcijama stižu uskoro!