Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo kako su prijave za novo peto izdanje Bašta festa, internacionalnog festivala kratkog igranog filma u Bajinoj Bašti, produžene do 10. aprila! Ako ste slučajno zaboravili da se prijavite, unosite poslednje izmene u montaži, promakli su vam datumi od prolećne euforije, spremni smo da vas sačekamo još 10 dana.

Možete se prijaviti sa svojim kratkim igranim filmom trajanja do 30 minuta (Vimeo/YouTube link ka filmu u visokoj rezoluciji) na mejl prijava@bastafest.com. Film kojim se konkuriše mora biti realizovan u poslednje dve godine, dakle ne sme biti stariji od 2016. godine.

Uzimajući u obzir da festival posebnu pažnju posvećuje zajedničkom radu između reditelja i glumaca, pri odabiru filmova prednost će imati oni sa autentičnim glumačkim ostvarenjima. Film koji dolazi iz zemlje van engleskog govornog područja mora biti titlovan na engleski jezik. Takmičarski program će ove, kao i prethodne godine selektovati reditelj Nikola Ljuca, sa umetničkom direktorkom festivala Majom Šušom.

Rok za prijave se definitivno zatvara u ponoć, 10. aprila 2018. godine. Nestrpljivo vas iščekujemo!