Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da su prijave za novo izdanje Bašta Festa, internacionalnog festivala kratkog igranog filma u Bajinoj Bašti, zvanično otvorene!

Možete se prijaviti sa svojim kratkim igranim filmom trajanja do 30 minuta (Vimeo/YouTube link ka filmu u visokoj rezoluciji) i na mejl prijava@bastafest.com ili putem www.festhome.com i
www.filmfreeway.com. Kako ćemo za selekciju osmog Bašta Festa spojiti nove prijave i prijave za prošlogodišnje izdanje, film kojim se konkuriše može biti realizovan u poslednje tri godine, dakle ne sme biti stariji od 2018. godine.

Uzimajući u obzir da festival posebnu pažnju posvećuje zajedničkom radu između reditelja i glumaca, pri odabiru filmova prednost će imati oni sa autentičnim i kvalitetnim glumačkim ostvarenjima. Film koji dolazi iz zemlje van engleskog govornog područja mora biti titlovan na engleski jezik. Takmičarski program će selektovati reditelj Nikola Ljuca, sa umetničkom direktorkom festivala Majom Šušom.

Rok za prijave zatvara se u ponoć, 01. marta 2021. godine (CET). Nestrpljivo vas iščekujemo i radujemo se vašim filmovima!

submit_btn-black-1x