kk-logo

Šta?

Mesto okupljanja radoznalih mladih ljudi koji su spremni da pišu, diskutuju i svojim se zapažanjima bore za bolji film. Kritični kamp se ove godine održava prvi put i zamišljen je kao besplatna edukativna radionica filmske kritike, koja će se u Bajinoj Bašti odigrati tokom trajanja internacionalnog festivala kratkog igranog filma, Bašta festa (29. jun – 02. jul 2017). Kritični kamp planira da ugosti pet srednjoškolaca sa svih krajeva Srbije, koji će gledati i, uz vođstvo mentora, analizirati filmove iz takmičarskog programa Bašta festa.

Ko? 

Pravo na učešće imaju svi srednjoškolci sa prebivalištem u Srbiji, dakle učenici uzrasta od 15 do 19 godina, koji su zainteresovani za filmsko stvaralaštvo u svim njegovim oblicima. Nije potrebno nikakvo prethodno iskustvo u pisanju, niti neka nemoguća veština; važno nam je da ste spremni da gledate filmove, pa o njima posvećeno razgovarate i pišete sa kritičnim kolegama. Mi ćemo se potruditi da u štampanom i digitalnom obliku vaše kritike dopru do što više ljudi.

Kako? 

Potrebno je poslati:
– Filmsku kritiku (u najširem smislu shvaćenu) dužine do jedne A4 strane. Nemojte da prepričavate i prepisujete, već pretpostavljajte, pitajte se, posmatrajte. Poželjnije je da pišete o nekim novijim ostvarenjima nego o filmskim klasicima jer je o njima već mnogo šta rečeno.
– Nešto o vama, proizvoljne dužine. Nemojte da zaobilazite, preterujete, insistirate. Napišite ko ste, šta vas zanima, čime se bavite. Sve gore navedeno pošaljite mejlom na prijava@bastafest.com, a u subject-u naglasite jednostavno: Kritični kamp.

Do kada? 

Prijave su otvorene do 10.06.2017. godine u ponoć.

Šta posle?

Javićemo vam da li ste primljeni u roku od dva dana od datuma zatvaranja prijava. Petoro odabranih učesnika imaće obezbeđen prevoz do Bajine Bašte iz bilo kog mesta u Srbiji, hotelski smeštaj u neposrednoj blizini festivalskih lokacija, dva obroka dnevno i, naravno, akreditacije. Zauzvrat se od članova Kritičnog kampa očekuje da svakodnevno i aktivno prisustvuju radionici: u prepodnevnim časovima to znači zajednički rad u prostorijama Ustanove „Kultura“, dok su uveče projekcije na otvorenom, u parku „Borići“.

Računamo na vas u trci za aktivno i razumno filmogledanje!

 

bffk