U nadi da nećemo biti dosadni sa naglašavanjem očiglednog, podsećamo vas da su na Bašta fest svi dobrodošli! Kako nas prijatelji, prijatelji prijatelja i brojni poznanici često pitaju kako se stiže do Bašte, možemo li i mi da dođemo, gde ćemo da spavamo i tako dalje, rešili smo da objavimo kako je naš festival otvoren za druženje sa svima. Drugim rečima: više ste nego dobrodošli! Akreditacije vam nisu neophodne, a projekcije i žurke su besplatne i sve se odigravaju na otvorenom. Osim toga, festivalske lokacije su dovoljno blizu jedna drugoj da se svuda može stići peške.

NOĆNI FESTIVALSKI PROGRAM

Projekcije Bašta festa održavaju se u parku «Borići» sa početkom u 21h, dok je uoči otvaranja i zatvaranja festivala početak programa pomeren na 20:30h. Kraj festivala koji podrazumeva dve revijalne projekcije i dodelu nagrada održava se na jezeru Perućac, pri čemu za publiku postoji organizovan autobuski prevoz do tamo i nazad; u 19:30h ispred bioskopa “Vlaja” u centru grada. Budući da plakat sa filmskim programom sadrži detaljan raspored projekcija, kao i trajanje svakog filmskog bloka, upućujemo vas da u njemu pronađete naslove koji vas zanimaju. Sve projekcije završavaju se oko ponoći, kada se premeštamo na plažu Rača na kojoj se odvija muzički program. Plakat sa imenima izvođača i didžejeva, kao i raspored po danima, možete takođe pronaći na našem sajtu, Fejsbuk stranici ili Instagram profilu, a mi vam obećavamo žurku do jutarnjih časova!

DNEVNI FESTIVALSKI PROGRAM

Dnevni program sastoji se od niza izleta u prirodu u okolini grada, a ova kratka izmeštanja iz Bajine Bašte predviđena su za učesnike i goste festivala. Drugog dana festivala ide se na splavarenje na jezeru Perućac, trećeg se piknikuje na Zaovinama, a četvrtog je spust rekom Drinom. Kako festival nije u mogućnosti da organizuje prevoz za sve zainteresovane, a mesta na splavu i u čamcima su ograničena, predlažemo da izletujete u našoj blizini, ali ne nužno i u našoj nadležnosti. Ukoliko imate svoj prevoz možete nam se pridružiti na svim pomenutim lokacijama! Predlažemo izlet na Zaovine na Tari, 40ak minuta od Bajine Bašte, dok se jezero Perućac nalazi 20ak minuta vožnje od centra grada. Ako ste pešak koji želi da vidi okolinu Bajine Bašte, postoje linijski autobusi koji voze do Perućca, kao i taksiji sa pristupačnim cenama. Obala Drine je dovoljno blizu i dovoljno privlačna da ne morate biti motorizovani, a do nje treba 15ak minuta peške.

Prevoznik koji pokriva Bajinu Baštu i okolinu je Raketa AB na čijem sajtu se možete informisati o uslugama, kao i o tačnoj lokaciji autobuske stanice sa koje polaze i na koju stižu svi autobusi. Stanica je obeležena na mapi, a na njoj se nalaze i brojevi taksija. Ovde izdvajamo jedan linijski prevoz koji će vam možda biti od koristi (cena jedne karte je 300 rsd):

Bajina Bašta –Perućac (brana) 12h, 17:15h, 20:10h

Perućac (brana)Bajina Bašta 21:15

mapa-srpski  

KAKO DOĆI

Za one koji ne znaju, Bajina Bašta nalazi se na samoj granici sa Bosnom, na zelenoj obali reke Drine, a okružena je prirodom koja se neizostavno nalazi u vodičima kroz Srbiju, pa i Balkan. Udaljenost od Beograda iznosi 167km, priznajemo, krivudavih, a uputstva za dolazak kolima su sledeća: Ibarska magistrala ka Čačku, zatim ka Valjevu, nakon Valjeva – put preko Debelog brda: Sedlari, Rogačica, Bajina Bašta.

bg-bb

Na relaciji Beograd – Bajina Bašta – Beograd svakodnevno idu redovne autobuske linije, a u zavisnosti od prevoznika, put traje između 3h 45min i 5h 20min (167km ili 260km). Ispod možete naći satnicu autobusa, iako predlažemo da je svakako proverite pre nego što isplanirate dolazak. Telefon autobuske stanice u Bajinoj Bašti je +381 31 865 485.

Beograd – Bajina Bašta 08:00h, 09:00h, 09:30h, 11:25h, 13:45h, 15:15h, 17:30h

Bajina Bašta – Beograd 05:00h, 06:15h, 07:30h, 09:00h, 15:00h, 17:00h, 18:15h

 GDE PRESPAVATI

 Smeštaja u Bajinoj Bašti ima sasvim dovoljno, cene su pristupačne (u proseku 1000 rsd po krevetu dnevno), a u potrazi do odgovarajućeg prenoćišta možete koristiti internet pretraživače budući da gotovo svi apartmani imaju svoje onlajn kontakte. Smeštaj u Bajinoj Bašti čine uglavnom privatni objekti čiji je kvalitet na sličnom nivou, premda postoji i nekoliko hotela; kako ne želimo da neke promovišemo, a druge ostavimo po strani, predlažemo da pretragu napravite sami, a ukoliko se odlučite da ne rezervišete sobu unapred, prilično smo sigurni da udoban smeštaj možete naći i po dolasku u Baštu.

ŠTA JESTI

Komplet lepinju kod Kikana u zoru (već od 05h), to će vam reći svako koga pitate! Šalu na stranu, postoji veliki broj pekara u Bajinoj Bašti, nekoliko lokala sa brzom hranom, a restorana ima u centru grada i na samoj obali Drine. Odluku o tome gde ćete se hraniti morate doneti sami jer se kao festivalski tim osećamo nelagodno da izdvajamo bilo koji od ugostetljskih objekata, ali imamo potrebu da naglasimo kako sva ova mesta rade najkasnije do 00h; jedino brza hrana Gurman radi do 01h, a leti čak i nešto duže, i nalazi se u centru grada. Jedino što radi 00-24h (a ova informacija može vam poslužiti po povratku sa žurke) jesu pumpe Avia i Knez Petrol koje su označene na mapi.

ŠTA PONETI

 Preko dana u ovim predelima zna da bude jako toplo, a uveče veoma hladno, bez obzira šta prognoza kaže; savetujemo da ponesete kupaći kostim, ali i jaknu. Osim toga, možete poneti Autan i prijatelje. Leto imamo.

 Dakle, stvari stoje ovako: vi doletite do Bajine Bašte na jedan od ponuđenih načina i pronađete smeštaj, a mi se pobrinemo za to da gledate dobre filmove i igrate do svitanja!

 Za sve dodatne informacije, tim Bašta festa je uvek onlajn i spreman da odgovori na pitanja u inboksu na našoj Fejsbuk stranici ili na Instagramu. Možete nam uvek poslati i mejl, ali ćete tamo na odgovor čekati malo duže.

Čekamo vas, imamo jedan veliki balon i mnogo velikih planova!