Jedanaesto izdanje Bašta Festa, internacionalnog festivala kratkog igranog filma u Bajinoj Bašti, biće održano od 04. do 7. jula. Ovogodišnji slogan festivala “A gde je tvoj centar?” skreće pažnju na decentralizaciju kulture i podseća nas koliko je važno da nađemo svoj centar, u sebi, ali i na nekoj nama najdražoj lokaciji.

Autorka vizuelnog identiteta je Milica Milosavljević, a ovogodišnji plakat sugeriše da će centralno mesto okupljanja biti brdoviti teren Bajine Bašte i njenog okruženja. Inspiracija i podloga za plakat su izohipse terena oko jezera Zaovine, jedne od lokacija naših dnevnih izleta.

Ova manifestacija, koju su osnovali glumci Jovan Jelisavčić i Maja Šuša, usko je orijentisana na zajednički rad reditelja i glumaca, a fokus na kvalitetnim glumačkim interpretacijama ima veliki uticaj na pozitivno pozicioniranje Bašta Festa među internacionalnim festivalima kratkometražnog filma.

Bašta Fest je od izuzetnog značaja za decentralizaciju kulture, budući da je usmerio raznolik filmski, muzički, edukativni i prateći program na ovu predivnu regiju. Ideja je od samog početka bila da se neverovatna priroda Bajine Bašte i okoline otvori za što veći broj posetilaca, a ovaj festival postao je kulturna oaza koja pre svega promoviše mlade domaće i internacionalne autore, stavljajući akcenat na kratke filmove sa autentičnim glumačkim ostvarenjima.

Spremite se za četiri dana besplatnog filmskog, edukativnog i muzičkog programa na otvorenom!