Dragi naši,

Odlučili smo da festival koji je bio planiran od 23. do 26. jula odložimo, s obzirom da je zbog trenutne epidemiološke situacije na teritoriji opštine Bajina Bašta 14.07. proglašena vanredna situacija. Mere podrazumevaju zabranu okupljanja više od pet ljudi u zatvorenom i na otvorenom.

Sa druge strane, sa trenutnom inforamacijom da će virus biti prisutan neko vreme, verujemo da je neophodno da pronađemo načine da se kulturne manifestacije održavaju u novim okolnostima kao što život nastavlja da funkcioniše u drugim oblastima. Apelujemo na sve gradove i institucije kulture da obrate više pažnje na kulturne radnike, pozorišta, manifestacije jer su sigurno jedna od ekonomski najugroženijih oblasti. Svi zajedno moramo da istražimo načine da nastavimo rad, a samim tim će i publika moći da dođe do sadržaja koji im nedostaju. Tako da planiramo da održimo festival u narednom periodu, kada to bude bilo bezbedno za naše posetioce.

Mi smo spremni za novo izdanje festivala i verujemo da ćemo biti u prilici da dovedemo fenomenalan filmski program mladih autora u Bajinu Baštu. Pratite nas i javljamo se sa novim informacijama!