Radivojevic_Misa_Milos
MILOŠ MIŠA RADIVOJEVIĆ
Rođen u Čačku, Miša je prvi diplomirani reditelj u prvoj klasi na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi Aleksandra Saše Petrovića. U početku je radio kao asistent režije Puriši Đorđeviću između 1961. i 1969. godine. Režirao je 15 igranih filmova, počevši od Bube u glavi, koja je dobila Zlalatnog lava 1970. u Veneciji. Usledili su filmovi Testament, Čavka, Una, Dečko koji obećava, Kvar, Ni na nebu ni na zemlji… Radio je kao profesor na Fakultetu dramskih umetnosti. Njegov poslednji film “Kako su me ukrali Nemci” ima autentične biografske podatke o autoru, njegovom detinjstvu, opisujući kako se mali dečak oseća zapostavljeno od strane svoje komunističke porodice, jer je sva pažnja na Nemačkom oficiru, koji je boravio u njihovoj kući za vreme Drugog svetskog rata.
AMILA-TERZIMEHIC
AMILA TERZIMEHIĆ
Rođena je u Sarajevu. Od svoje sedme godine do dvadesete bavila se ritmičkom gimnastikom u klubu “Bosna”. Svih trinaest godina bila je državna prvakinja u svakoj konkurenciji, a 2004. godine i olimpijska kandidatkinja za Atenu. 1998. godine biva izabrana za najperspektivniju sportistkinju u BiH, a 2005. godine biva nagrađena Specijalnim priznanjem za razvoj sporta u BIH. Akademiju scenskih umjetnosti uspešno završava 2011. u klasi prof. Ermina Brave i doc. Džane Pinjo, predstavom “Murlin Murlo” Nikolaja Koljade. U novembru prošle godine na festivalu Susret pozorista u Brčkom, dobila je nagradu za najbolju mladu glumicu za lik Ljubice koju igra u predstavi „Mali mi je ovaj grob“ u režiji Dine Mustafića. Amila Terzimehić bila je članica Dance Mess Company, čiji je pokretač Festival “Mess” i direktor Dino Mustafić. Amilin uspon kao glumice sarajevska publika ima priliku da prati u predstavama koje se nalaze na repertoaru SARTR-a (“1984″, “Strah i bijeda Trećeg rajha”, “Odette&Odile”, „Zivotinjska farma“, „Prst“, „Bio je lijep i sunčan dan“, „Mali mi je ovaj grob“, „Dame biraju“, itd.). Ali, ono čime je ova talentovana dvadesetosmogodišnja glumica skrenula pažnju šire javnosti jeste saradnja sa Pierce Brosnanom na filmu “Novembar Man”. U filmu glumi Ruskinju, ženu koja je borac i špijun, kao i u filmu Winnetou u režiji Philippa Stolzla. Danas Amila Terzimehic radi na Akademiji scenskih umjetnosti kao saradnica iz prakse na predmetu Ples.

mina-djukic
MINA ĐUKIĆ
Rođena u Somboru 1982., odrasla u Kuli, završila u Beogradu. Studirala režiju na Fakultetu Dramskih Umetnosti. Jedan od osnivača Filmske Kuće Kiselo Dete koja je proizvela dva debitantska dugometražna filma- “Tilvu Roš” Nikole Ležaića i “Neposlušne” Mine Đukić. Producirala oba filma, režirala “Neposlušne”. Nakon premijere “Neposlušnih” na Sandens Film Festivalu, film je obišao svet putujući po različitim festivalima (Roterdam, Geteborg, Sarajevo, Karlovi Vari itd.) i osvajao nagrade u različitim kategorijama. Režirala i niz reklama, muzičkih spotova, kratkih i dokumentarnih filmova. Jedan od inicijatora akcije okupacije bioskopa Zvezda.