Dragi ljubitelji filmskih igara, totalni početnici kao i iskusne, mlade čiče i strine, Baš ste dobrodošli!

Pozivamo vas da se prijavite na radionicu “Najgluplji film na svetu”, koja će se održati 30. juna i 01. jula u Bajinoj Bašti. Radionicu će voditi Miloš Tomić. Broj polaznika je ograničen i važno je da imate između 14 i 30 godina i mobilni telefon koji biti jedno od vaših sredstva za rad. Prijavu sa kratkom biografijom i fotografijom možete poslati na prijava@bastafest.com. Poziv je otvoren do 25. juna.

Kroz nekoliko uvodnih muzičko, crtačkih izazova polaznici radionice će doći do filma i poigrati se mnogim njegovim klišeima: Kako se film smišlja, kako se snima u nemogućim uslovima, kako se loše glumi…ali ko da je to važno?-)

Polaznici će se podeliti u grupe i svaka će proći niz „slatkih muka“ pokušavajući da na različite načine snimi priču koju su smislili. Povešće se možda i jedan filmski boj!

 

Miloš Tomić je rođen 1976. u Beogradu kao tvrdoglavi filmadžija sa neodoljivom potrebom da svaštari: crta, svira, piše, fotografiše, sakuplja i pravi predmete, secka i slepljuje fotokolaže…. Studirao filmsku režiju u Beogradu, animaciju u Pragu i Berlinu, a od 2008. počinje da samostalno vodi radionice na teme stop trik animacije, kratkog filma, subverzije na ulici, art bruta, dokumentarnog filma… koje bezbrižno kombinuju različite tehnike i umetničke forme bez velikog „U“.

Voli da putuje i istražuje nove gradove i prirodu, biciklom i pešaka, bez predhodnog plana.

Ovo je jedan od njegovih „Muzikalnih dnevnika“

LINK